måndag 23 januari 2012

Bakning!

Förra veckan bakade vi hamburgebröd och korvbröd.
Har aldrig gjort det innan och de va ju både enkelt och gott.
Dessutom mycket billigare!

Det märkt på matkontot att man baka eget bröd,
har inte köpt bröd en ända gång sen jag köpte min kökamaskin. 

Hamburgebröd..


Gjorde några vaniljbullar (ca 75st) när jag ändå höll på i köket :)


Nästa dag gjorde vi korvbröd..

Vissa blev inte så fina, visste inte riktigt hur jag skulle rulla dom..
Har gömt dom längst in ;)
Men nu vet jag hur jag ska göra till nästa gång.

Kommer numera göra egna korvbröd och hamburgebröd i stället för att köpa.



3 kommentarer:

  1. Jag bakar också allt bröd själv. Det blir mycket godare än köpebröd. För några år sedan hittade jag ett recept på hamburgerbröd och det använder jag till att baka korvbröd. Så mycket godare och matigare än köpta korvbröd, som bara är luft.

    SvaraRadera
  2. Vad duktig du är Cina, lägga gärna ut recept/ länk till bröden, det är säkert många som vill veta recepten. Jag vill det absolut, de ser jättesmarriga ut.

    Jag håller med dej att hembakt blir både billigare, och godare, och man vet vad som finns i brödet, det slår allt i matbrödsväg. Dock har jag lite svårt att få till riktigt grovt matbröd. Kanske någon som har bra tips på det, utan filmjölk i och massor av sirap.

    kramar//tina

    SvaraRadera
  3. Jag har skrivit av receptet som jag använder till korvbröd. Det kommer från tidningen Allers för några år sedan. Jag skickar det till din mail. Eva

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...